Σούπα γλυκοπατάτας με κρέμα καρύδας
φωτογραφία: iStock / Ideal Image

Σούπα γλυκοπατάτας με κρέμα καρύδας

0:45 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Mια πλούσια σε γεύση, vegan/νηστίσιμη σούπα με βάση την γλυκοπατάτα, που συναντά στην κατσαρόλα καρότα και πράσα. Το τζίντζερ της δίνει μια ωραία σπιρτάδα και η κρέμα καρύδας, μαζί με λίγη πάπρικα ή γλυκό μπούκοβο, βάζουν την τελική πινελιά. Είναι πολύ εύκολη στην παρασκευή. Στην πραγματικότητα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κόψετε, να σοτάρετε για λίγο, να βράσετε και να πολτοποιήσετε τα υλικά. Δοκιμάστε την!

Υλικά

  • 500 γρ. γλυκοπατάτες
  • 500 γρ. καρότα
  • 2 πράσα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 200 ml κρέμα καρύδας
  • αλάτι
  • μπούκοβο γλυκό ή πάπρικα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε σε μικρότερα κομμάτια τις γλυκοπατάτες, τα καρότα και τα πράσα.
  2. Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και σοτάρετέ τα με το ελαιόλαδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά.
  3. Ρίξτε μετά το ζωμό, αλατίστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά.
  4. Όταν μαγειρευτεί η σούπα, πολτοποιήστε τη στο μπλέντερ και μοιράστε τη στα πιάτα.
  5. Ρίξτε από 1-2 κουταλιές κρέμα καρύδας σε κάθε πιάτο, μοιράστε και γαρνίρετε με το μπούκοβο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ