Τιραμισού στο ποτήρι
φωτογραφία: iStock/Ideal image

Τιραμισού στο ποτήρι

0:15 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Ο Βαγγέλης Δρίσκας μας δίνει μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα αφράτο, σπιτικό τιραμισού χωρίς αβγά, που σερβίρεται σε ποτήρι. Για να φτιάξετε αυτή την πολύ ωραία εκδοχή του φημισμένου κι αγαπημένου σ' όλο τον κόσμο ιταλικού γλυκού, θα χρειαστείτε μασκαρπόνε, κρέμα γάλακτος, σαβαγιάρ, τον -απαραίτητο- εσπρέσο και λίγη βότκα. Στο τέλος το πασπαλίζετε με το κακάο κι είναι έτοιμο.

Υλικά

  • 100 ml δυνατός εσπρέσο
  • 50 ml βότκα
  • 12 σαβαγιάρ
  • Για την κρέμα:
  • 500 γρ. μασκαρπόνε
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 500 ml χτυπημένη κρέμα γάλακτος
  • 50 ml κρύος εσπρέσο
  • 100 γρ. κακάο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σπάστε τα σαβαγιάρ σε μικρότερα κομμάτια και μοιράστε τα σε 6 ποτήρια.
  2. Ανακατέψτε τον καφέ με τη βότκα και περιχύστε τα σαβαγιάρ.
  3. Χτυπήστε το μασκαρπόνε στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα με τη ζάχαρη και, όταν ενωθούν τα υλικά, ρίξτε τον εσπρέσο και την κρέμα γάλακτος σταδιακά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη κρέμα.
  4. Μοιράστε την κρέμα στα ποτήρια και πασπαλίστε την επιφάνεια με κακάο λίγο πριν σερβίρετε το γλυκό.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ