Πατάτες γκρατινέ

Πατάτες γκρατινέ

1:20 Χρόνος Παρασκευής
8 μερίδες Ποσότητα

Τέλεια γαρνιτούρα για το ψητό κρέας, αυτές οι πολύ νόστιμες πατάτες με τη λιωμένη παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος βγαίνουν αχνιστές, με χρυσαφένια κρούστα από το φούρνο. Και με την πρώτη πιρουνιά σου κλέβουν την καρδιά.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • λίγο βούτυρο για το σκεύος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες, αλατοπιπερώστε τες και ανακατέψτε τες με το σκόρδο.
  2. Βουτυρώστε το εσωτερικό ενός πυρίμαχου σκεύους. Στρώστε τις πατάτες ρίχνοντας ενδιάμεσα λίγη παρμεζάνα. Περιχύστε με την κρέμα γάλακτος, σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 1 ώρα.
  3. Ξεσκεπάστε το σκεύος και ψήστε άλλα 10 λεπτά. Αφήστε να σταθούν για λίγη ώρα πριν τις σερβίρετε.
  4. Μπορείτε να τις ετοιμάσετε σε 8 ατομικά πυρίμαχα σκεύη με τον ίδιο τρόπο. Σε αυτή την περίπτωση, θα ψήσετε για 45 λεπτά και μετά για άλλα 10 λεπτά στο γκριλ.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ