Κόκκινο λάχανο με μήλα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κόκκινο λάχανο με μήλα

0:45 Χρόνος Παρασκευής
8 μερίδες Ποσότητα

Το κόκκινο λάχανο και το μήλο ταιριάζουν εξαιρετικά, κι είναι τα δύο βασικά συστατικά αυτής της πολύ ωραίας γαρνιτούρας για το ψητό κρέας. Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα κι είναι μια πολύ καλή ιδέα για το κυριακάτικο ή για το γιορτινό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 κιλό κόκκινο λάχανο
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 2 μήλα
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 3 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • λίγο τριμμένο μπαχάρι και μοσχοκάρυδο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το λάχανο στη μέση και μετά σε πολύ λεπτές λωρίδες.
  2. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και κόψτε τα σε πολύ λεπτές φέτες.
  3. Μετά καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα μήλα.
  4. Βάλτε στην κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια, το λάχανο και τα μήλα.
  5. Σβήστε με το κρασί, ρίξτε το ξίδι, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να μαλακώσει το λάχανο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ