Σάλτσα μανιταριών με κρέμα γάλακτος
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σάλτσα μανιταριών με κρέμα γάλακτος

0:15 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Για τη σάλτσα αυτή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ζωμό κρέατος ή τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί από το ψημένο κρέας (χοιρινό ή γαλοπούλα με λαχανικά). Ταιριάζει πολύ με πουλερικά, χοιρινό ψητό κρέας, μπριζόλες μοσχαρίσιες και χοιρινές, αλλά και μοσχαρίσια φιλετάκια και χοιρινό ψαρονέφρι.

Υλικά

  • 500 γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 100 ml ζωμός κρέατος
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια στο βούτυρο για λίγα λεπτά. Αλατοπιπερώστε, σβήστε με το μπράντι και αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά.
  2. Προσθέστε το ζωμό, αφήστε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλατοπιπερώστε και ρίξτε την κρέμα γάλακτος.
  3. Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 2 κουταλιές κρύο νερό και ρίξτε το στη σάλτσα.
  4. Αφήστε τη για 2-3 λεπτά, κατεβάστε από τη φωτιά και πασπαλίστε τη με το ψιλοκομμένο μαϊντανό.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ