Τσάτνεϊ με μήλα και παντζάρια
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Τσάτνεϊ με μήλα και παντζάρια

0:50 Χρόνος Παρασκευής
Για 2 βάζα των 500 ml Ποσότητα

Δεν είναι δύσκολο να φτιάξετε αυτό το φρουτώδες, αρωματικό κι ελαφρά πικάντικό τσάτνεϊ, που τα παντζάρια βάφουν σε αποχρώσεις του κόκκινου. Είναι ιδανική συνοδεία για λευκά τυριά και για αλλαντικά, όπως ζαμπόν γαλοπούλας ή χοιρινό.

Υλικά

  • 400 γρ. μήλα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
  • 400 γρ. ψιλοκομμένα παντζάρια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 250 ml χυμός πορτοκαλιού
  • 250 ml ξίδι
  • 200 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 5-6 γαρίφαλα
  • 1 ξύλο κανέλας
  • ¼ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε όλα τα υλικά στην κατσαρόλα. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν.
  2. Ανακατέψτε κατά διαστήματα και, αν δείτε πως το μείγμα στεγνώνει νωρίτερα (ανάλογα με την ένταση της εστίας), κατεβάστε το από την εστία.
  3. Διατηρήστε το τσάτνεϊ σε αποστειρωμένο βάζο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ