Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Πικάντικη μαρμελάδα ντομάτας

1:30 Χρόνος Παρασκευής
Για 2 βάζα 500 ml Ποσότητα

Αυτή η καυτερούτσικη και αρωματική μαρμελάδα δίνει μια ιδιαίτερη νότα στο τραπέζι. Ταιριάζει πολύ με ποικιλίες τυριών και αλλαντικών, μπορείτε όμως και να τη χρησιμοποιήσετε σε βινεγκρέτ για σαλάτες θαλασσινών ή σε ορεκτικά με θαλασσινά.

Υλικά

  • 2 κιλά ώριμες σφιχτές ντομάτες
  • 150 γρ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κόλιαντρο σκόνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 100 ml χυμός λάιμ
  • 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες ή 1 κοφτή κουτ. σούπας καυτερό μπούκοβο
  • 50 γρ. πηκτίνη σκόνη

Εκτέλεση

  1. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και βάλτε τες στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από την πηκτίνη. Αφήστε τες να μαγειρευτούν σε πολύ χαμηλή ένταση για 1 ώρα.
  2. Ανακατέψτε την πηκτίνη με 5-6 κουταλιές νερό και ρίξτε τη στο μείγμα. Αφήστε τη μαρμελάδα σε χαμηλή ένταση για 30 λεπτά ακόμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
  3. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την εστία και μοιράστε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ