Φιλέτο γαλοπούλας με αρωματικό γλάσο
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Φιλέτο γαλοπούλας με αρωματικό γλάσο

0:50 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Είναι μια ωραία ιδέα για τα τραπέζια των γιορτών κι όχι μόνο, και δεν θα σας δυσκολέψει καθόλου. Μόλις βγει ροδοκόκκινο από το φούρνο, κόψτε το σε φέτες και σερβίρετε με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας. Αν περισσέψει φιλέτο, στραγγίστε το από τη σάλτσα του και διατηρήστε το στο ψυγείο σε δοχείο τροφίμων.

Υλικά

  • 1 ολόκληρο φιλέτο από στήθος γαλοπούλας (περίπου 1,5 κιλό)
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 3 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 250 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κοφτά κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε το μέλι με τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το θυμάρι και τη ρίγανη.
  2. Αλατίστε το φιλέτο της γαλοπούλας και αλείψτε το με το παραπάνω μείγμα.
  3. Βάλτε το σε ένα βαθύ ταψί και ρίξτε το κρασί.
  4. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το φιλέτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 30 λεπτά.
  5. Μετά ξεσκεπάστε και ψήστε άλλα 15 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ