Μπισκοτάκια μαρμελάδας
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μπισκοτάκια μαρμελάδας

0:30 Χρόνος Παρασκευής
Για 30 μπισκοτάκια Ποσότητα

Η μαρμελάδα βερίκοκο δίνει ιδιαίτερη γεύση σ' αυτά τα νόστιμα, πασπαλισμένα με άχνη, τραγανά μπισκοτάκια, που τα χαίρονται μικροί και μεγάλοι. Δεν θα σας πάρει πολλή ώρα να τα φτιάξετε. Μπορείτε δε να τα βάλετε σε ένα όμορφο κουτί ή σε ένα σακουλάκι και να τα χαρίσετε στους αγαπημένους σας.

Υλικά

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 1 αυγό
  • 100 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε το αυγό, τη μαρμελάδα, το μπέικιν πάουντερ και τέλος το αλεύρι. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Με ένα μικρό κουτάλι ρίξτε μικρές ποσότητες από το μείγμα σε ένα αντικολλητικό ταψί για να σχηματίσετε τα μπισκότα. Αφήστε τα να πέσουν ακανόνιστα, θα γίνουν σχεδόν στρογγυλά με το ψήσιμο.
  3. Ψήστε τα μπισκοτάκια για 10 λεπτά στους 180ο C. Αφήστε τα να κρυώσουν, για να τα μεταφέρετε από το ταψί. Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε τα ελαφρώς με άχνη ζάχαρη.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ