Κοτόσουπα με καρύδα και λάιμ
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κοτόσουπα με καρύδα και λάιμ

1:15 Χρόνος Παρασκευής
8 μερίδες Ποσότητα

Kαλό και άγιο το παραδοσιακό αυγολέμονο, κι είναι πραγματικά κλασική αξία. Αν όμως θέλετε, για αλλαγή, να δοκιμάσετε μια διαφορετική εκδοχή κοτόσουπας, λίγο πιο... εξωτική, ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή, που συνδυάζει λαχανικά, κρέμα καρύδας και λάιμ. Ο φρέσκος κόλιανδρος προσθέτει έξτρα σπιρτάδα στο τέλος.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 2 πράσα
  • 2 κολοκυθάκια
  • 1 κλωναράκι σέλερι
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 400 ml κρέμα καρύδας
  • 1 κοφτή κουτ. σούπας κορνφλάουρ
  • ½ ματσάκι ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιαντρος
  • χυμός από 2 λάιμ

Εκτέλεση

  1. Βράστε το κοτόπουλο σε αλατισμένο νερό για 40 λεπτά. Στραγγίστε το ζωμό και ξαναβάλτε τον στην κατσαρόλα.
  2. Ξεψαχνίστε και ψιλοκόψτε το κρέας του κοτόπουλου. Καθαρίστε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα κολοκυθάκια, το σέλερι και την πατάτα και ψιλοκόψτε τα. Βάλτε το ψαχνό του κοτόπουλου και τα λαχανικά στην κατσαρόλα με το ζωμό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε τα για 20 λεπτά.
  3. Ανακατέψτε την κρέμα καρύδας με το κορνφλάουρ και το χυμό των λάιμ και ρίξτε τα στη σούπα. Ανακατέψτε και σερβίρετε με τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ