Σουβλάκι κοτόπουλου ταντούρι
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σουβλάκι κοτόπουλου ταντούρι

0:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Το μαρινάρισμα στο μείγμα γιαουρτιού και μπαχαρικών, στο οποίο οφείλουν την τρυφεράδα και τα έντονα αρωματά τους θα χρειαστεί κάποιον έξτρα χρόνο (υπολογίστε περίπου δύο με τρεις ώρες). Κατά τα άλλα, όμως, αυτά τα πεντανόστιμα σουβλάκια κοτόπουλου με το χαρακτηριστικό ινδικό «χρώμα» φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα. Δεν θα σας κουράσουν καθόλου.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • από 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο, κύμινο, πάπρικα, κουρκουμά, τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο σκόρδο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκος δυόσμος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • 2 λάιμ για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε μαρινάδα για το κοτόπουλο: Βάλτε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ψιλοκόψτε το δυόσμο, κόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια για σουβλάκι και προσθέστε τα στο μείγμα μαζί με 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο. Ανακατέψτε και αφήστε τα στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον.
  2. Περάστε τα μετά σε καλαμάκια και βάλτε τα με τη σειρά σε ένα ταψί φούρνου στρωμένο με αλουμινόχαρτο.
  3. Ψήστε τα στο γκριλ στους 240ο C από 8 μέχρι 12 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος των κομματιών του κρέατος ή μέχρι να πάρουν χρώμα από τη μια πλευρά. Γυρίστε τα από την άλλη πλευρά και συνεχίστε το ψήσιμο για 4-5 λεπτά. Εναλλακτικά, ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα, αφού πρώτα την αλείψετε με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο. Σε αυτή την περίπτωση, τα σουβλάκια θα έχουν πιο σκούρο χρώμα εξαιτίας του γιαουρτιού στη μαρινάδα.
  4. Σερβίρετε τα σουβλάκια με λάιμ.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ