Οι πιο εύκολες σοκολατένιες τρούφες
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Οι πιο εύκολες σοκολατένιες τρούφες

0:15 Χρόνος Παρασκευής
Για 50 τρουφάκια Ποσότητα

Αυτά τα λαχταριστά σοκολατένια τρουφάκια με επικάλυψη κακάο, ποτισμένα με λικέρ βύσσινου ή πορτοκαλιού, φτιάχνονται πραγματικά στο πι και φι κι είναι το τέλειο κέρασμα. Στον χρόνο παρασκευής τους θα χρειαστεί να υπολογίσετε και την ώρα που θα κρατήσετε το μείγμα στο ψυγείο για να πήξει έτσι ώστε να μπορέσετε στη συνέχεια να τα πλάσετε σε ομοιόμορφα μπαλάκια.

Υλικά

  • 500 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • μισό λίτρο κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1 σφηνάκι από το αγαπημένο σας λικέρ (πορτοκάλι ή βύσσινο)
  • 100 γρ. κακάο για την επικάλυψη

Εκτέλεση

  1. Βάλτε την κρέμα γάλακτος στην κατσαρόλα και αφήστε τη να ζεσταθεί.
  2. Πριν πάρει βράση, ρίξτε τη στην κουβερτούρα, προσθέστε και το λικέρ και ανακατέψτε.
  3. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 3-4 ώρες για να σφίξει και μετά πλάστε τα τρουφάκια.
  4. Περάστε τα από το κακάο και διατηρήστε τα στο ψυγείο για 5-6 μέρες.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ