Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σουβλάκι κοτόπουλου τεριγιάκι

0:25 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Τεριγιάκι είναι μια ιαπωνική τεχνική που χρησιμοποιείται σε κρέατα και ψάρια, που ψήνονται/γκλασάρονται με μια σάλτσα φτιαγμένη από σόγια σος και ζάχαρη. Δοκιμάστε τη στα σουβλάκια κοτόπουλου και θα εκπλαγείτε με τη νοστιμιά τους. Φτιάχνονται εύκολα και γρήγορα είτε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι είτε στο γκριλ.

Υλικά

  • 1 κιλό φιλέτο από στήθος ή μπούτι κοτόπουλου
  • 125 ml σόγια σος
  • 125 γρ. μαύρη ακατέργαστη ζάχαρη
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε στην κατσαρόλα τη σόγια σος, τη ζάχαρη, το κρασί και το τζίντζερ. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να βράζει.
  2. Κατεβάστε από τη φωτιά, στραγγίστε και αφήστε τη σάλτσα να κρυώσει. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρά κομμάτια.
  3. Βάλτε τα σε ένα μπολ και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Αφήστε τα για 1 ώρα τουλάχιστον στο ψυγείο.
  4. Μετά περάστε τα σε καλαμάκια και ψήστε τα σε αντικολλητική επιφάνεια ή στο γκριλ.
  5. Βάλτε σε μια μικρή κατσαρόλα τη μαρινάδα που περίσσεψε και βράστε τη για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει για να τη σερβίρετε με τα σουβλάκια κοτόπουλου.
  6. Πασπαλίστε τα με το μαύρο σουσάμι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ