Κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και ουίσκι

Κοπανάκια κοτόπουλου με μουστάρδα και ουίσκι

0:40 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Είναι μια ωραία και διαφορετική ιδέα για το καθημερινό τραπέζι. Τα μπουτάκια κοτόπουλου ψήνονται στο φούρνο περιχυμένα με μια σάλτσα φτιαγμένη με ουίσκι, μέλι, χυμό πορτοκαλιού και μουστάρδα, που τους δίνει γεύση και άρωμα, δημιουργώντας ένα λαχταριστό γλάσο. Άλλο ένα συν; Η παρασκευή τους θα σας πάρει λίγο παραπάνω από μισή ώρα. Σερβίρετέ τα με μακρύκοκκο ρύζι, τους πάει πολύ.

Υλικά

  • 12 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 100 ml ουίσκι
  • 2 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη
  • 300 γρ. μακρύκοκκο ρύζι

Εκτέλεση

  1. Βάλτε σε μια κατσαρόλα τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιών, το μέλι, το ουίσκι και την καστανή ζάχαρη. Αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά για να ζεσταθεί το μείγμα, έτσι ώστε να ανακατευτούν τα υλικά.
  2. Βάλτε τα κοπανάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύστε τα με τη σάλτσα. Αλατοπιπερώστε τα και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C για 35 λεπτά.
  3. Γυρίστε τα όσο ψήνονται για να γλασάρουν από όλες τις πλευρές.
  4. Σερβίρετε με φρέσκια ρίγανη και συνοδέψτε με ρύζι.
  5. Για το ρύζι: Βράστε το σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά, στραγγίστε το και ανακατέψτε το με τη σάλτσα από τα κοπανάκια.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ