Το τέλειο κοτόπουλο φούρνου
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Το τέλειο κοτόπουλο φούρνου

1:30 Χρόνος Παρασκευής
6 άτομα Ποσότητα

Είναι η επιτομή του κλασικού κι αγαπημένου. Ακολουθήστε βήμα-βήμα την παρακάτω συνταγή και θα βγει από το φούρνο τρυφερό, νόστιμο και μυρωδάτο, με λαχταριστή, κρατσανιστή πέτσα, ζουμερά μανιτάρια και χρυσαφένιες πατάτες, έτοιμο να πρωταγωνιστήσει στο καθημερινό ή στο κυριακάτικο τραπέζι σας.

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 500 γρ. μανιτάρια

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο με τη μουστάρδα, το χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, 4 κουταλιές ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα και τη ρίγανη.
  2. Αλείψτε με το μείγμα αυτό το κοτόπουλο εξωτερικά και ό,τι περισσέψει ρίξτε το στην κοιλιά του. Αλατοπιπερώστε το και βάλτε το στο ταψί.
  3. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τες στο ταψί γύρω από το κοτόπουλο, βάλτε και τα μανιτάρια ολόκληρα και περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο.
  4. Αλατίστε και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180ο C για 1 ώρα και 15 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ