Στιφάδο με κεφτέδες

Στιφάδο με κεφτέδες

1:30 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Η Μαρία Εκμετσίογλου μαγειρεύει στιφάδο με κεφτεδάκια και κάστανα στην κουζίνα της εκπομπής «Ευτυχείτε!» και επ' ευκαιρία μας δείχνει πώς να καθαρίσουμε εύκολα και γρήγορα τα κοκκάρια, τα μικρά κρεμμυδάκια που το κάνουν τόσο γλυκοφάγωτο. Τα κεφτεδάκια τα πλάθουμε στο μέγεθος που προτιμάμε, τα λαδώνουμε και τα ψήνουμε στο φούρνο (έτσι γίνονται πιο ελαφριά) πριν τα βάλουμε στην κατσαρόλα, που ήδη μοσχοβoλάει από τα μπαχαρικά, για να δέσουν με τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά

  • 1 κιλό κοκκάρια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κόκκινο κρασί
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1 πακέτο κάστανα καθαρισμένα
  • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • 3 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μοσχοκάρφι σε σκόνη
  • κανέλα
  • ελαιόλαδο
  • λίγα δαφνόφυλλα

Εκτέλεση

  1. Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς να το φτιάξετε βήμα-βήμα: