Cantuccini με φιστίκια και κράνμπερις (ιταλικά τραγανά μπισκοτάκια)
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Cantuccini με φιστίκια και κράνμπερις (ιταλικά τραγανά μπισκοτάκια)

1:15 Χρόνος Παρασκευής
Για 40 cantuccini Ποσότητα

Αυτά τα λεπτά τραγανά μπισκοτάκια είναι σπεσιαλιτέ της Τοσκάνης. Διπλοψημένα, με ξηρούς καρπούς και σταφίδες ή άλλα ξηρά φρούτα, σερβίρονται ως επιδόρπιο μαζί με vinsanto. Οι Ιταλοί τα βουτάνε στο γλυκό κρασί και τα απολαμβάνουν έπειτα από ένα πλούσιο γεύμα. Ταιριάζουν όμως τόσο πολύ και με τον καφέ, γι’ αυτό τα σερβίρουν με έναν ωραίο αρωματικό εσπρέσο. Είναι εθιστικά νόστιμα, γοητευτικά τραγανά και η διαδικασία για να τα φτιάξετε πολύ εύκολη. Ο καφές είναι μόνο η αφορμή…

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. ανάλατη ψίχα φιστικιών Αιγίνης
  • 100 γρ. ξηρά κράνμπερις

Εκτέλεση

  1. Χτυπήστε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά τουλάχιστον μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίξτε στο μείγμα το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια, προσθέστε τα φιστίκια και τα κράνμπερις και ανακατέψτε με μια σπάτουλα με απαλές κινήσεις.
  3. Αδειάστε τη ζύμη στον πάγκο εργασίας και χωρίστε τη σε δύο μέρη. Πλάστε δύο μακρόστενα καρβελάκια με μήκος περίπου 30 εκατοστά.
  4. Βάλτε τα σε αντικολλητικό ταψί και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 175ο C για 25 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς και μετά κόψτε τα σε λεπτές φέτες (20 το κάθε καρβελάκι).
  5. Βάλτε τις φέτες της ζύμης σε ένα ταψί, μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 165ο C και ψήστε τα μπισκότα για 8 λεπτά. Μετά γυρίστε τα για να ψηθούν και από την κάτω πλευρά.
  6. Αφήστε τα άλλα 8 λεπτά, βγάλτε τα από το φούρνο και αφήστε τα κρυώσουν.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ