Μπουκιές κουνουπιδιού με πικάντικη σάλτσα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Μπουκιές κουνουπιδιού με πικάντικη σάλτσα

0:30 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Τα τραγανά μπουκετάκια κουνουπιδιού είναι ένα πολύ νόστιμο χορτοφαγικό σνακ/ορεκτικό και ταιριάζουν πολύ με την πικάντικη σάλτσα ντομάτας, που μοσχοβολάει μπαχάρι και κανέλα. Την ίδια σάλτσα μπορείτε κάλλιστα να τη συνδυάσετε και με τηγανητό κοτόπουλο ή με θαλασσινά, όπως γαρίδες και καλαμαράκια, τηγανητά ή ψητά.

Υλικά

  • 1 μεγάλο κουνουπίδι περίπου 1 κιλό
  • 250 ml γάλα
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ τριμμένο σε πολύ λεπτά ψίχουλα
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα
  • 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια για το σερβίρισμα
  • Για την πικάντικη σάλτσα:
  • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ή μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι
  • 2 κόκκοι μπαχάρι σπασμένοι
  • ¼ κουτ. γλυκού κανέλα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάστε την πικάντικη σάλτσα: Βάλτε στην κατσαρόλα όλα τα υλικά και αφήστε τα σε χαμηλή ένταση να σιγομαγειρευτούν για 30 λεπτά. Ελέγξτε τη σάλτσα κατά διαστήματα προσέχοντας να μη στεγνώσει και ανακατέψτε την αρκετές φορές. Αν στεγνώσει γρήγορα, προσθέστε 100 ml νερό και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να στεγνώσει.
  2. Για το κουνουπίδι: Καθαρίστε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα και χωρίστε το σε μικρότερα μπουκετάκια. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα 2 λίτρα νερό και, όταν βράσουν, αλατίστε και ρίξτε τα μπουκετάκια κουνουπιδιού. Βράστε τα 5 λεπτά και στραγγίστε τα.
  3. Ανακατέψετε σε ένα μπολ το γάλα με το αλεύρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, την πάπρικα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ρίξτε στο μείγμα τα κομμάτια του κουνουπιδιού και μετά περάστε τα από τα ψίχουλα. Βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε ένα βαθύ σκεύος και τηγανίστε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού. Αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν και σερβίρετέ τα με τα φρέσκα κρεμμυδάκια και την πικάντικη σάλτσα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ