Στρόμπολι (ιταλικά γεμιστά ρολά)
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Στρόμπολι (ιταλικά γεμιστά ρολά)

0:50 Χρόνος Παρασκευής
Για 4 στρόμπολι Ποσότητα

Τα στρόμπολι (stromboli), που εδώ σας τα προτείνουμε γεμιστά με prosciutto cotto ή ζαμπόν, τρία διαφορετικά τυριά, πιπεριά και ντομάτα, είναι από τις πιο λαχταριστές παρασκευές με ζύμη στην Ιταλία. Στη γέμιση χρησιμοποιούν επίσης pepperoni και μανιτάρια. Μπορείτε να ετοιμάσετε και μικρότερα ρολά για να τα σερβίρετε σε ατομικές μπουκιές και να τα συνοδέψετε με τη σάλτσα ντομάτας.

Υλικά

  • Για τη ζύμη:
  • 500 γρ. σκληρό αλεύρι
  • ½ φακελάκι (4 γρ.) ξηρή μαγιά
  • 300 ml νερό
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Για τη γέμιση:
  • 200 γρ. ψιλοκομμένο prosciutto cotto ή ζαμπόν χοιρινό
  • 150 γρ. τριμμένο έμενταλ
  • 150 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 αυγό
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Για τη συνοδευτική σάλτσα:
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μπαλσάμικο
  • λίγο αλάτι
  • ½ κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη ζύμη σε ένα μπολ και ζυμώστε για 7-8 λεπτά με το χέρι ή στο μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα. Πλάστε τη ζύμη σε μια μπάλα, βάλτε τη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε τη να ξεκουραστεί για 1 ώρα τουλάχιστον.
  2. Χωρίστε τη ζύμη σε 4 μέρη, ζυμώστε τα και πλάστε τα σε μπάλες. Ανοίξτε κάθε κομμάτι ζύμης σε ένα ορθογώνιο φύλλο με διαστάσεις 20 x 30 εκατοστά.
  3. Μοιράστε στα φύλλα της ζύμης το ζαμπόν, τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα τριμμένα τυριά και τυλίξτε κάθε φύλλο σε ρολό. Αλείψτε την επιφάνεια με το χτυπημένο αυγό και χαράξτε τη με το μαχαίρι σε 3-4 σημεία διαγώνια.
  4. Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε στους 170ο C για 25-30 λεπτά. Κόψτε τα σε μικρότερα κομμάτια και πασπαλίστε με το μαϊντανό πριν τα σερβίρετε.
  5. Ανακατέψτε τα υλικά για τη συνοδευτική σάλτσα και σερβίρετε με τα ψημένα stromboli.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ