Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα και πορτοκάλι

Χοιρινές μπριζόλες με μπίρα και πορτοκάλι

1:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Ένας διαφορετικός τρόπος να χαρείτε τις χοιρινές μπριζόλες είναι να τις μαγειρέψετε στην κατσαρόλα, σε σάλτσα μπίρας, πορτοκαλιού και μελιού, αρωματισμένη με κύμινο, ξερό κόλιανδρο και θυμάρι. Θα γίνουν τρυφερές και γλυκοφάγωτες. Κι εκείνα τα συνοδευτικά καροτάκια, σκέτο λουκούμι.

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού με κόκαλο
  • 600 γρ. καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 κουτί (330 ml) μπίρα τύπου Lager
  • χυμός και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένος κόλιαντρος
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  2. Προσθέστε τα καρότα, σοτάρετε για 3-4 λεπτά και μετά βάλτε στην κατσαρόλα τις μπριζόλες.
  3. Αφήστε τες για λίγα λεπτά να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και ρίξτε την μπίρα, το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το κύμινο, τον κόλιαντρο, το θυμάρι και το μέλι.
  4. Αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε το φαγητό σε μέτρια ένταση για 1 ώρα.
  5. Λίγα λεπτά πριν το κατεβάσετε από τη φωτιά ανεβάστε την ένταση στην εστία και μαγειρέψτε το μέχρι να πήξει η σάλτσα του.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ