Συκώτι με κρασί και φρέσκια ρίγανη

Συκώτι με κρασί και φρέσκια ρίγανη

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Ψάχνετε ιδέες για θρεπτικά και γευστικά γεύματα μέσα στην εβδομάδα; Αυτό το πιάτο φτιάχνεται εύκολα και πραγματικά στο άψε-σβήσε. Το μοσχαρίσιο συκώτι νοστιμίζει με μια σάλτσα κρασιού με σκόρδο, κρεμμύδι και φρέσκια ρίγανη. Μετά, το μόνο που του λείπει είναι ένας αφράτος πουρές πατάτας.

Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 125 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κουτ. σούπας ξίδι μπαλσάμικο
  • 4-5 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • πουρές πατάτας για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του συκωτιού και αλευρώστε τα.
  2. Βάλτε σε ένα τηγάνι 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2-3 λεπτά.
  3. Βάλτε το συκώτι και σοτάρετέ το για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Σβήστε με κρασί και το ξίδι και αφήστε το για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τη φρέσκια ρίγανη και ανακατέψτε κατά διαστήματα μέχρι να πήξει η σάλτσα.
  5. Συνοδέψτε με πουρέ πατάτας.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ