Γιουβέτσι με μανιτάρια και σπανάκι

Γιουβέτσι με μανιτάρια και σπανάκι

0:20 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Κριθαράκι, σπανάκι, μανιτάρια (μπορείτε να βάλετε όποια προτιμάτε ή να κάνετε ένα συνδυασμό διαφορετικών μανιταριών), σαφράν, σκόρδο, κρεμμύδι και είτε μασκαρπόνε, είτε κρέμα τυριού. Δένουν πολύ όμορφα σ' αυτό το πιάτο το οποίο και νόστιμο είναι, και θρεπτικό, και ελαφρύ, και εύκολο να το φτιάξετε.

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) χοντρό κριθαράκι
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 1 φακελάκι (1/4 γρ.) σαφράν σκόνη
  • 200 γρ. baby σπανάκι
  • 100 γρ. τυρί κρέμα ή μασκαρπόνε
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε το κριθαράκι σε αλατισμένο νερό για 7-8 λεπτά και στραγγίστε το.
  2. Κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα με το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο. Αφήστε τα 3-4 λεπτά σε δυνατή ένταση και μετά ρίξτε το κρασί και το σαφράν.
  3. Αλατοπιπερώστε και αφήστε τα για 2 λεπτά στην εστία, προσθέστε το κριθαράκι και το σπανάκι και μαγειρέψτε τα άλλα 3 λεπτά.
  4. Προσθέστε το τυρί κρέμα ή το μασκαρπόνε, ανακατέψτε και σερβίρετε.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ