Σαγανάκι αχιβάδες
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Σαγανάκι αχιβάδες

0:10 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Από τα πιο γλυκόσαρκα όστρακα, οι αχιβάδες πέρα από το ότι μπορούν να καταναλωθούν ωμές ‒είναι εξαιρετικός μεζές για ούζο‒, μαγειρεύονται, πραγματικά, στο λεπτό. Το κρασί, το σκόρδο κι ο μαϊντανός τους πάνε πολύ. Ο ζωμός τους, σε αυτό το κλασικό σαγανάκι, είναι απίστευτα νόστιμος. 

Υλικά

  • 1 κιλό αχιβάδες (ή vongole)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 125 ml λευκό κρασί
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεπλύνετε τις αχιβάδες και στραγγίστε τες.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 4 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι.
  3. Προσθέστε τις αχιβάδες, σοτάρετε για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε μετά το κρασί.
  4. Σκεπάστε το τηγάνι και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά για να ανοίξουν τα όστρακα.
  5. Ρίξτε το μαϊντανό και σερβίρετε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ