Χειμωνιάτικο μπριάμ
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Χειμωνιάτικο μπριάμ

0:55 Χρόνος Παρασκευής
Για 4 μερίδες Ποσότητα

Το μπριάμ είναι από τα πιάτα-σημεία αναφοράς του ελληνικού τραπεζιού, μια σύνθεση λαχανικών που συναντιούνται στο ταψί, ανταλλάσσοντας γεύσεις κι αρώματα και δοξάζοντας το μποστάνι της κάθε εποχής. Εύκολο και νόστιμο φαγητό που όλα τα χωράει, το έφτιαχναν οι γιαγιάδες μας κι οι μαμάδες μας, το φτιάχνουμε κι εμείς· αυτή τη φορά κινούμαστε σε χειμωνιάτικο ρυθμό συνδυάζοντας κολοκυθάκια, πιπεριές, σελινόριζα, σέλερι και μανιτάρια, με λίγο φρέσκο θυμάρι να βάζει την τελική πινελιά.

Υλικά

  • 4 πατάτες
  • 1 μεγάλη σελινόριζα
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές
  • 2 κίτρινες πιπεριές
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 3 κλωναράκια σέλερι
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίστε και κόψτε σε ομοιόμορφα κομμάτια τα λαχανικά. Κόψτε σε τέταρτα τα μανιτάρια. Βάλτε τα σε ένα ταψί και αλατοπιπερώστε τα.
  2. Διαλύστε τον πελτέ ντομάτας σε μισό λίτρο χλιαρό νερό και ρίξτε τον στα λαχανικά.
  3. Ραντίστε με αρκετό ελαιόλαδο και ψήστε στους 180ο C για 45 λεπτά.
  4. Σερβίρετε με το φρέσκο θυμάρι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ