Τηγανητός μπακαλιάρος σε χυλό μπίρας
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Τηγανητός μπακαλιάρος σε χυλό μπίρας

0:40 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Ο κλασικός αγαπημένος μπακαλιάρος με τη χρυσαφένια κρούστα έχει τα... μυστικά του. Για να γίνει ο χυλός τραγανός και για να μαγειρευτεί σωστά το φιλέτο του μπακαλιάρου, χρησιμοποιήστε αρκετό λάδι και βάλτε 4-6 κομμάτια μπακαλιάρου κάθε φορά ανάλογα με το σκεύος σας. Αν βάλετε πολλά κομμάτια, θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και, αντί να τηγανιστούν, θα βράσουν. Το λάδι θα πρέπει να είναι καυτό, αλλά, μόλις ρίξετε τα πρώτα κομμάτια, μειώστε ελάχιστα τη θερμοκρασία για να μην καούν εξωτερικά. Αφού τηγανιστούν τα κομμάτια, βγάλτε τα με μια τρυπητή κουτάλα και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν. Συνοδέψτε τα με σκορδαλιά.

Υλικά

  • 800 γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο και κομμένο σε 12 κομμάτια
  • 300 ml μπίρα
  • 125 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. κορνφλάουρ ή ριζάλευρο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ την μπίρα με το αλεύρι, το κορνφλάουρ ή το ριζάλευρο, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  2. Αλευρώστε τα κομμάτια του μπακαλιάρου, τινάξτε τα για να φύγει το περισσευούμενο αλεύρι, βουτήξτε τα στο χυλό και τηγανίστε τα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ