Κροκέτες μπακαλιάρου με κάππαρη και λεμόνι
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Κροκέτες μπακαλιάρου με κάππαρη και λεμόνι

0:30 Χρόνος Παρασκευής
6 μερίδες Ποσότητα

Τι θα λέγατε για μια εύκολη συνταγή για νόστιμες μπουκιές μπακαλιάρου με κριτσανιστή κρούστα και μεσογειακά αρώματα; Αφού μαλακώσει, το παστό ψάρι ζυμώνεται με την βραστή πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, την κάππαρη και τον μαϊντανό και πέφτει στο τηγάνι. Μόλις χρυσαφίσουν, οι κροκέτες μας είναι έτοιμες.

Υλικά

  • 300 γρ. ξαρμυρισμένο φιλέτο μπακαλιάρου
  • 200 ml γάλα
  • 500 γρ. πατάτες βρασμένες και πολτοποιημένες
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 αυγά και 1 κρόκος
  • 100 γρ. αλεύρι για το τηγάνισμα
  • 200 γρ. γαλέτα
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάλτε το φιλέτο του μπακαλιάρου σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το γάλα και 1 φλιτζάνι νερό και μαγειρέψτε το για 15 λεπτά σε χαμηλή ένταση. Στραγγίστε τα υγρά του και ξεψαχνίστε το ψάρι.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 2 κουταλιές ελαιόλαδο για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Προσοχή να μην καεί για να μην πικρίσει.
  3. Βάλτε σε ένα μπολ τις πολτοποιημένες πατάτες, το ξεψαχνισμένο φιλέτο του μπακαλιάρου, το σοταρισμένο κρεμμύδι με το σκόρδο, την κάππαρη, το μαϊντανό, λίγο αλάτι και τον κρόκο. Ανακατέψτε τα υλικά και αφήστε τα στο ψυγείο για μισή με μία ώρα.
  4. Πλάστε μετά τις κροκέτες και πανάρετέ τες περνώντας πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά χτυπημένα και τέλος από τη γαλέτα. Τηγανίστε τις κροκέτες σε καυτό λάδι και σερβίρετέ τες με λεμόνι.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ