Πάστα φούρνου με κουνουπίδι
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Πάστα φούρνου με κουνουπίδι

0:30 Χρόνος Παρασκευής
6 Ποσότητα

Ποιος είπε ότι το κουνουπίδι τρώγεται μόνο ως σαλάτα; Συνδυάστε το με ζυμαρικά, κύμινο και γάλα, σε μια εξαιρετική συνταγή ζυμαρικών φούρνου πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλής θερμιδικής αξίας. Το κουνουπίδι, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη C, συμβάλλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος και βοηθά στην επούλωση των πληγών. Κι είναι νοστιμότατο.

Υλικά

  • 1 πακέτο (500 γρ.) κοχυλάκι ή άλλο ζυμαρικό μικρού σχήματος
  • 500 γρ. κουνουπίδι
  • 500 ml γάλα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • ½ κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1 φέτα ψωμί του τοστ τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια.
  2. Βράστε τα ζυμαρικά μαζί με το κουνουπίδι σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά και στραγγίστε τα.
  3. Χτυπήστε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα, προσθέστε το ανθότυρο, το κύμινο, αλάτι και πιπέρι.
  4. Ανακατέψτε με τα βρασμένα ζυμαρικά και το κουνουπίδι και αδειάστε το μείγμα σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος.
  5. Πασπαλίστε το τριμμένο ψωμί στην επιφάνεια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20 λεπτά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ