Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακή μαρινάδα
φωτογραφία: iStock/Ideal Image

Αρνίσια παϊδάκια με μεσογειακή μαρινάδα

0:15 Χρόνος Παρασκευής
4 μερίδες Ποσότητα

Με μέλι, μουστάρδα και λεμόνι, λίγο σκόρδο και μπόλικα φρέσκα μυρωδικά – ρίγανη, θυμάρι και δεντρολίβανο– πώς να μη γίνουν πεντανόστιμα; Αλείφουμε τα παϊδάκια με το μείγμα και τα ψήνουμε είτε σε μαντεμένια σχάρα είτε σε αντικολλητικό σκεύος μέχρι να ροδίσουν, προσέχοντας να μην παραψηθούν και στεγνώσουν. 

Υλικά

  • 1,5 κιλό αρνίσια παϊδάκια
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
  • 3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και τη μισή ποσότητα από τα μυρωδικά.
  2. Αλείψτε τα παϊδάκια με το μείγμα. Ψήστε τα σε μαντεμένια σχάρα ή σε αντικολλητικό σκεύος.
  3. Όταν ψηθούν, πασπαλίστε τα με τον ανθό αλατιού και το πιπέρι και σερβίρετέ τα με τα υπόλοιπα φρέσκα μυρωδικά.
ΣΧΟΛΙΑ <% totalComments %>
ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Tο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.

Προσθήκη Σχολίου
<% replyingComment.name %>
Ακύρωση
Το σχόλιό σας έχει προωθηθεί για έγκριση
Αυτός ο ιστότοπος προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική Απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ