Aυτό το ασυνήθιστο «κομπρεσέρ» φτιάχνει... παγωτό
Είναι βασικό «συστατικό» της συνταγής της του Spoild, του νέου ice-cream bar του κέντρου της Αθήνας🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Το Spoild, που άνοιξε πριν από λίγο καιρό τις πόρτες του στην οδό Βουλής, ήδη τραβάει την προσοχή όσων περνούν από μπροστά του με την ποπ αισθητική του, που παραπέμπει στην πολύχρωμη και σίγουρα πιο «αθώα» δεκαετία του '80. Πλην όμως έχει μια ακόμη ιδιαιτερότητα: την υφή του παγωτού του, την οφείλει σε ένα ειδικό, σε διαφορετικό ρόλο από ό,τι το έχουμε συνηθίσει, «κομπρεσέρ».
Πάβλοβα, μπανόφι, τιραμισού, κρέμα με μπισκότα Oreos, πορτοκάλι με κανέλα, φιστικοβούτυρο και πολλές ακόμη γεύσεις παγωτού φτιαγμένου με τον παραπάνω αναδευτήρα που μοιάζει με τρυπάνι περιμένουν τους φίλους του παγωμένου επιδορπίου εκεί στο κέντρο, ενώ οποίος θέλει να πειραματιστεί λίγο παραπάνω, μπορεί να επιλέξει τα αγαπημένα του υλικά (σοκολατένιες νιφάδες, πραλίνες, σαντιγί, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, M&Ms, μαρέγκες και πάει λέγοντας) και να χτίσει το δικό του παγωτό, κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του. Όσο πληθωρικό το θέλει.
Στο νέο ice-cream bar του κέντρου, που είναι δημιούργημα της ομάδας που έχει και το Lukumades, στην Αιόλου, φτιάχνουν επίσης milkshakes και φουρνίζουν σε καθημερινή βάση τραγανά cookies με μαλακό εσωτερικό ‒ βουτύρου, με σοκολάτα γάλακτος και αμύγδαλα, με μαύρη σοκολάτα και καρύδια και πολλά ακόμη. Όσο για τον καφέ τους, τον παίρνουν από την ελληνική εταιρία Κudu.
Spoild Bουλής 5, Αθήνα, τηλ: 2103210115.
Μπεκατώρου για Παπανώτα: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί όπως πρέπει» - Τι απαντά ο ίδιος στις αντιδράσεις
Τουρκία για θαλάσσια πάρκα: «Είμαστε σε συναγερμό - Μονομερή τετελεσμένα γεγονότα δεν θα γίνουν αποδεκτά
Κακοκαιρία: Εκτακτο δελτίο ΕΜΥ για βροχές και καταιγίδες - Πότε ξεκινούν τα φαινόμενα
Κυκλάδες: 3 νησιά στους 7 πιο απειλούμενους τόπους πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr