Βυζαντινό: Για όλο τον Σεπτέμβριο στην τροχιά του παντζαριού
Στο ειδικό μενού που προτείνει το εστιατόριο του Hilton, το παντζάρι πρωταγωνιστεί σε ποικίλα πιάτα, σε επιδόρπια, ακόμη και σε κοκτέιλ.🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋
Αφιερωμένος στο παντζάρι είναι ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου στο εστιατόριο Βυζαντινό. Παράλληλα με το à la carte, η κουζίνα προτείνει ένα θεματικό μενού που βάφει τα πιάτα (ή ένα μέρος τους τουλάχιστον) και τα ποτήρια κόκκινα, αξιοποιώντας με ποικίλους τρόπους -και διαφορετικών στιλ συνδυασμούς- τη χαρακτηριστική γήινη γλύκα του.
Μπορείτε λοιπόν, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, να επιλέξετε ανάμεσα σε μια παντζαροσαλάτα με κατσικίσιο τυρί και ζαμπόν Πάρμας, μια ποικιλία με παντζάρια (ψητά, τσιπς και εν είδει «χούμους») που συνδυάζονται με κρέμα εστραγκόν και γερμανικό ψωμί ή ένα «ταρτάρ» παντζαριού με μους από καπνιστό χέλι, πράσινο μήλο, ραπανάκι και μαρούλι πίκλα, αλλά κι ένα ριζότο παντζαριού με φουντούκια, μασκαρπόνε και ρόκα, καθώς και λαζάνια με παντζάρια, μέντα και μπεσαμέλ με ρικότα.
Το σερί των παντζαριών συνεχίζεται και στα επιδόρπια, όπου σας περιμένουν ένα μπράουνι με παντζάρι και εσπρέσο, με μαρέγκες παντζαριού, παγωτό σοκολάτα και αλμυρή καραμέλα κι ένα κέικ παντζαριού με σαντιγί και μαρμελάδα πορτοκάλι. Ο νόστιμος βαθυκόκκινος βολβός βάζει, μάλιστα, την πινελιά του και σε ένα κοκτέιλ με Aperol, χυμό λεμόνι και prosecco.
Βασ. Σοφίας 46, Ιλίσια, τηλ. 2107281400
Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την απολογία του - Θα ζητήσει τις μαρτυρίες τριών βουλευτών
ΕΔΕ για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου μετά τον θάνατό του
Επιστήμονες δημιούργησαν τεχνητά κύτταρα ίδια με τα ανθρώπινα! Επανάσταση σε πολλά πεδία
Ταινίες της εβδομάδας: Μια «μάγισσα», ένας «ήρωας» και ένα ερωτικό τρίγωνο με ρακέτες
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr