Φωτιά στη Νάξο: Εκκενώθηκε οικισμός - Ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση
NewsroomΕνισχύθηκαν πριν από λίγο οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη Νάξο, όπου είναι σε εξέλιξη φωτιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί στην περιοχή Σκαδού και απείλησε το χωριό, το οποίο εκκενώθηκε από τους κατοίκους του προληπτικά. Στο νησί μετέβη ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, για να ενισχύσει τις δυνάμεις που επιχειρούν. Αυτή την ώρα στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 53 πυροσβέστες με έξι οχήματα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες ΟΤΑ και εθελοντές πυροσβέστες.
Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει θαμνώδη έκταση ωστόσο στην περιοχή πνέουν άνεμοι 5 μποφόρ με ριπές 6-7 μποφόρ, που δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών και καθιστούν επικίνδυνη την πυρκαγιά. Κάποια στιγμή οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά το χωριό Σκαδό, και με εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για λόγους ασφαλείας.
Η φωτιά πέρασε κοντά στο χωριό χωρίς να αναφερθούν μέχρι στιγμής ζημιές και λόγω των ανέμων κατευθύνθηκε νότια, προς το χωριό Κόρωνα, το οποίο όμως δεν απειλήθηκε.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο