Κορονοϊός: 1 στους 3 θέλει το εμβόλιο - Το μεγάλο στοίχημα της κυβέρνησης
NewsroomΚρίσιμο στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση το σχέδιο του εμβολιασμού στη χώρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοϊού και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα. Στο θέμα αναφέρθηκε μάλιστα και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Όπως φάνηκε και από την μεγάλη δημοσκόπηση της Alco για το Open TV, περίπου δύο στους τρεις Έλληνες είναι επιφυλακτικοί για το εμβόλιο που καταπολεμά τον κορονοϊό. Συγκεκριμένα, μόλις το 33% των πολιτών θα κάνει άμεσα το εμβόλιο, το 42% θέλει να περιμένει και να δει τα πρώτα αποτελέσματα, ενώ ένα 19% δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί.
Με δεδομένους τον ενδοιασμό και τον φόβο σημαντικής μερίδας του πληθυσμού για τον εμβολιασμό, η κυβέρνηση προετοιμάζει μεγάλη εκστρατεία ενημέρωσης, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες. Ήδη το υπουργείο Υγείας έχει κοινοποιήσει στο Twitter το πρώτο σποτάκι που έχει δημιουργήσει η Ε.Ε. για όλες τις χώρες και σε όλες τις γλώσσες. Στην καμπάνια θα συμμετέχουν και άνθρωποι από τον χώρο του πολιτισμού και του αθλητισμού, αλλά και της εκκλησίας που θα παροτρύνουν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο.
Το μεγάλο στοίχημα εξάλλου της κυβέρνησης είναι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού (60% με 70%) να έχει εμβολιαστεί μέχρι το καλοκαίρι, ώστε να επιτευχθεί η πολυπόθητη «ανοσία της αγέλης» και να επιστρέψουμε σταδιακά στην κανονικότητα.
- «Βόμβες» Τραμπ Τζούνιορ για Ουκρανία: Είναι πιο διεφθαρμένη από τη Ρωσία - Η στήριξη των ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσει
- «Πατούν γκάζι» οι αγρότες: Δεν ικανοποιούνται από τις εξαγγελίες - Νέες κινητοποιήσεις σε Έβρο, Γιάννενα, Αθηνών - Λαμίας και Κρήτη
- Πόσο ακριβότερο είναι φέτος το χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Εκτοξεύονται οι τιμές σε κρέας και γλυκά
- Formula 1: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λάντο Νόρις!