Καιρός: Ρεκόρ θερμοκρασιών χειμώνα - Τα στοιχεία του meteo
NewsroomΥψηλές θερμοκρασίες και καλός καιρός καταγράφηκαν τον φετινό χειμώνα 2020-2021. Εξαίρεση αποτέλεσαν τα διαστήματα δύο συγκεκριμένων κακοκαιριών (Λέανδρος 14-18/01/2021 και Μήδεια 13-17/02/2021), όπως προκύπτει από την ανάλυση της μέγιστης θερμοκρασίας ανά ημέρα και την απόκλισή της από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας (2010-2019) για τέσσερις πόλεις της Ελλάδας, όπου λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.
Πιο συγκεκριμένα, η ανάλυση έγινε για τους σταθμούς στη Φλώρινα, στη Θεσσαλονίκη/Καλαμαριά, στην Αθήνα/Γκάζι και στο Ηράκλειο. Στο μεγαλύτερο διάστημα των τριών μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου (90 ημέρες συνολικά) η θερμοκρασία ήταν υψηλότερη από τις κανονικές τιμές για μεγάλο αριθμό ημερών (πχ για τις 66 από τις 90 ημέρες του χειμώνα στην Θεσσαλονίκη).
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Γυναίκα κυκλοφορούσε γυμνή στο κέντρο της πόλης
Ο Ιανουάριος μάλιστα ήταν ο πιο θερμός μήνας του χειμώνα για το έτος, με σημαντική απόκλιση της μέσης μέγιστης θερμοκρασίας από τη μέση τιμή της τελευταίας δεκαετίας, και στους τέσσερις σταθμούς.
Διαβάστε επίσης: Στροφή των Ελλήνων στην υγιεινή διατροφή έφερε ο κορονοϊός
- Νέα κίνητρα για να στελεχώσουν οι γιατροί τα νησιά και τις άγονες περιοχές - Οι κενές θέσεις και τα αγκάθια
- Το σχέδιο των ψύχραιμων στου Μαξίμου για τους αγρότες, τα καρφιά σε Καραμανλή και Σαμαρά και η Γκίλφοϊλ με τον Πάτση
- Τι θα κάνει η κυβέρνηση με τα μπλόκα των αγροτών - Πώς αντιμετωπίζει Σαμαρά - Καραμανλή
- Η μοναξιά του σχοινοβάτη: Η ΕΕ ισορροπεί ανάμεσα σε Τραμπ και Ουκρανικό