Κορονοϊός: Τάσεις σταθεροποίησης εισαγωγών στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης
NewsroomΤάσεις σταθεροποίησης των εισαγωγών στα νοσοκομεία παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, ενώ σε όλα τα νοσοκομεία και της Μακεδονίας και της Θράκης καταβάλλεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Γιάννης Κωτσιόπουλος, ύστερα από συνάντηση που είχε στο Διοικητήριο, με τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, παρουσία του προέδρου του ΕΚΑΒ Νίκου Παπαευσταθίου.
Από την πλευρά του ο κ. Καλαφάτης ανέφερε ότι είναι φανερό ότι και στη Θεσσαλονίκη και στη Μακεδονία και στη Θράκη βαδίζουμε στην τελευταία αλλά και πιο ευαίσθητη φάση της πανδημίας του κορονοϊού. Τόνισε ακόμη ότι σε αυτή την τελική προσπάθεια έχουμε ως συμμάχους μας τα τεστ, τον εμβολιασμό και τον καιρό και ως αντίπαλο την καταπόνηση των πολιτών. «Κομβικής σημασίας, ωστόσο, είναι η παθοδιαγνωστική διαδικασία, στην οποία πρέπει να συμμετέχουμε όσο γίνεται περισσότεροι. Είναι επίσης η τήρηση της μάσκας, η διατήρηση των αποστάσεων μεταξύ μας. Είναι μια προσπάθεια δύσκολη, βρισκόμαστε στην τελική ευθεία και είμαι πεπεισμένος πως και στη Μακεδονία και τη Θράκη και τη Θεσσαλονίκη θα βγούμε νικητές», πρόσθεσε ο κ. Καλαφάτης.
Ο κ. Κωτσιόπουλος ανέφερε ότι απομένουν μερικές δύσκολες εβδομάδες και θα πρέπει να είμαστε σε τεράστια εγρήγορση, για να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών. «Επικαιροποιήσαμε τον επιχειρησιακό μας σχεδιασμό σε συνεργασία με τους διοικητές των υγειονομικών περιφερειών και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες των πολιτών και τα νοσοκομεία έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα».
Διαβάστε επίσης: Παγώνη: Ηρεμήστε με το Πάσχα στο χωριό, τα είδατε τα κρούσματα
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων