Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι μοναχός και δάσκαλος
NewsroomΜε τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων και σκαπτικών εργαλείων επιχειρούσαν παράνομη ανασκαφή προς αναζήτηση αρχαίων αντικειμένων τρεις άνδρες που συνελήφθησαν σε περιοχή του Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.
Σύμφωνα με δικαστικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταξύ των συλληφθέντων φαίνεται να είναι ένας ιερομόναχος κι ένας δάσκαλος. Όπως έγινε γνωστό, οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς, καθώς επέβαιναν σε Ι.Χ. αυτοκίνητο. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι ενός εκ των τριών βρέθηκαν δύο νομίσματα που φέρεται να εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί αρχαιοτήτων.
Οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας ώστε να εξακριβωθεί και να εκτιμηθεί η φερόμενη δράση τους και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ποινική τους μεταχείριση. Ενόψει της προκαταρκτικής ήρθη η κράτησή τους.
Διαβάστε επίσης: Ηλεία: Aυτοκίνητο παρέσυρε και σκότωσε 5χρονο κορίτσι
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- Τα σενάρια για ανασχηματισμό, το αφήγημα της σταθερότητας και η απειλή της χαλαρής ψήφου
- Πρόγνωση Μαρουσάκη: Περιορίζονται οι βροχές από σήμερα - Ο καιρός τις επόμενες ώρες