Κρήτη: Ποινική δίωξη κατά αστυνομικού που πυροβόλησε μετά από καυγά
NewsroomΑντιμέτωπος με την δικαιοσύνη βρίσκεται ένας αστυνομικός από τα Χανιά της Κρήτης καθώς φέρεται να τραυμάτισε ένα άτομο πυροβολώντας με το όπλο του σε καβγά, και όσο ήταν εκτός υπηρεσίας.
Σύμφωνα με το cretapost το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, 25 Μαρτίου, σε κεντρικό δρόμο της πόλης, όταν ο 53χρονος αστυνομικός άρχισε να καυγαδίζει έντονα με 35χρονο φίλο του. Ο αστυνομικός, που ήταν εκτός υπηρεσίας, έβγαλε το όπλο του και πυροβόλησε στο έδαφος. Ωστόσο, οι σφαίρες βρήκαν το πόδι του 35χρονου άντρα ο οποίος και τραυματίστηκε.
Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο Χανίων. Ο 53χρονος συνελήφθη από συναδέλφους του. Κατά την έρευνα που έγινε στον αστυνομικό βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πιστόλια, τα οποία ο ίδιος κατείχε νόμιμα καθώς και 14 σφαίρες. Στο σημείο που έλαβε χώρα το περιστατικό βρέθηκαν πέντε κάλυκες.
Τη Δευτέρα η απολογία του
Σε βάρος του 53χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη και παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων. Ο ίδιος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα από όπου και τού ασκήθηκε ποινική δίωξη. Ο συλληφθείς ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί στον ανακριτή τη Δευτέρα, 28 Μαρτίου.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων