Σφοδρή κακοκαιρία στην Ιταλία: Υπερχείλισε η λίμνη Κόμο - Αναφορές για έναν αγνοούμενο
NewsroomΣφοδρή κακοκαιρία έπληξε μεγάλο τμήμα της βόρειας Ιταλίας την Τρίτη, προκαλώντας την υπερχείλιση της διάσημης λίμνης του Κόμο. Στο Μιλάνο, ισχυρή νεροποντή προκάλεσε τη διακοπή της λειτουργίας της γραμμής 3 του μετρό και των δρομολογίων αστικών λεωφορείων, ενώ υπερχείλισε ο παραπόταμος Σέβεζο.
Στη Βενετία, οι συνέπειες του φαινομένου της παλίρροιας περιορίστηκαν χάρη στα τεχνητά φράγματα του συστήματος «Μόζε», τα οποία υψώθηκαν για να προστατεύσουν την Γαληνοτάτη στη διάρκεια της νύχτας.
H κακοκαιρία στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια προκάλεσε τη μερική κατάρρευση δύο γεφυρών, έξω από τις πόλεις Πάρμα και Πιατσέντσα. Τα ορμητικά νερά φέρονται να παρέσυραν έναν άνδρα, ο οποίος είχε μόλις βγει από το σπίτι του. Στην ευρύτερη περιοχή της Πιατσέντσα, εκκενώθηκαν περίπου 20 σπίτια που είχαν πλημμυρίσει.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, η κακοκαιρία στην Ιταλία θα συνεχιστεί το επόμενο δεκαήμερο.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο