«Ο Άλλος Άνθρωπος»: Δίωξη για εγκληματική οργάνωση σε Πολυχρονόπουλο και άλλους 2
NewsroomΔίωξη για την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας «Άλλος άνθρωπος» Κώστα Πολυχρονόπουλου και δυο συγγενικών του προσώπων, άσκησε ο εισαγγελέας.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί διαβιβάστηκε σε ανακριτή, ενώ συγκατηγορούμενοι του Πολυχρονόπουλου είναι ο γαμπρός και η μητέρα του.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από το αποδεικτικό υλικό, που εν πολλοίς στηρίχτηκε στο πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα μαύρου χρήματος την περίοδο 2020-2023, προκύπτει πως ο πρώην ιδρυτής της οργάνωσης χρησιμοποιούσε μεγάλο μέρος των χρημάτων που εισέρχονταν στα ταμεία της οργάνωσης για ηλεκτρονικό στοιχηματισμο.
Τέσσερις τραπεζικοί λογαριασμοί που ανήκαν στους συγγενείς του είχαν συνδεθεί με εταιρείες στοιχηματισμού. Συνολικα υπολογίζεται ότι διοχετεύτηκαν προς τον ηλεκτρονικό τζόγο 600.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά διακινήθηκαν σε μεγάλο ποσοστό από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς τους οποίους διέθεταν τα συγγενικά του πρόσωπα.
Η θέση του Πολυχρονόπουλου έναντι όσων του καταλογίζονται, είναι ότι δεν έχει διαπράξει παράνομες πράξεις και ότι κάθε ποσό που δόθηκε στον «Άλλο Άνθρωπο» διατέθηκε για τους σκοπούς της κουζίνας.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων