Κύκλωμα εκβιαστών υπαλλήλων ΕΤΑΔ: Είχαν στείλει ανθοδέσμη με σφαίρα στον οικονομικό διευθυντή
NewsroomΑκόμη και απειλητικό μήνυμα στον οικονομικό διευθυντή της εταιρείας ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ) είχαν στείλει τα μέλη του κυκλώματος, που προχωρούσε σε βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων από την εταιρεία και εξάρθρωσε η αστυνομία.
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, εντελώς αυθαίρετα τα μέλη του κυκλώματος είχαν περιφράξει χώρο του Δημοσίου, κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Γουδί και τον χρησιμοποιούσαν ως υπαίθριο πάρκινγκ.
Υπήρξαν διαμαρτυρίες και με παρέμβαση του Οικονομικού Διευθυντή της ΕΤΑΔ, απομακρύνθηκαν οι καταπατητές από τον χώρο.
«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου»
Για να εκφοβίσουν τον 46χρονο Οικονομικό Διευθυντή, του έστειλαν στις 8 Δεκεμβρίου του 2023 μια ανθοδέσμη με έναν φάκελο, που περιείχε απειλητικό μήνυμα και μια σφαίρα.
«Είναι η τελευταία φορά που γιορτάζεις το όνομά σου. Χρόνια πολλά Νικόλα. Περίμενε το δώρο μου από κοντά. Σύντομα. Ο φίλος σου – 28/11/23» ανέφερε το μήνυμα.
Την ανθοδέσμη είχε βρει η σύζυγος του 46χρονου που αμέσως κατήγγειλε το περιστατικό στο Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας.
Σε προγενέστερο χρόνο, και συγκεκριμένα το Φθινόπωρο του 2023, άγνωστοι είχαν κάνει λάθος και αντί για το αυτοκίνητο του Οικονομικού Διευθυντή, που ήταν στόχος τους, έκαψαν το αυτοκίνητο του γείτονά του.
Τελευταία επεισόδιο με τα πρωταγωνιστές τα μέλη του κυκλώματος, σημειώθηκε τον περασμένο Ιούνιο, όταν ένας 19χρονος συνεργός τους, χτύπησε με σφυρί στο κεφάλι έναν 47χρονο υπάλληλο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου, καθώς τους ζητούσε να απομακρυνθούν από ακίνητα που είχαν λήξει οι συμβάσεις και βάση των οποίων τα είχαν νοικιάσει με πολύ χαμηλή τιμή.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου χρήματος, «πάγωσε» τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο υπαλλήλων της ΕΤΑΔ, που είναι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αλλά και των συζύγων τους.
- Νέος συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.: Άγρια συμπλοκή στο Ίλιον - Αναφορά για πυροβολισμούς
- Νέα επίθεση Μασκ στην Ευρώπη: Η Ε.Ε. δεν είναι Δημοκρατία - Πολλοί προδότες Ευρωπαίοι πολιτικοί
- «Θετικό βήμα» το νέο δόγμα Τραμπ για τη στρατηγική ασφάλεια, δηλώνει το Κρεμλίνο - Τα δεδομένα για το Ουκρανικό και ο φόβος της Ε.E.
- Οι μισοί Ευρωπαίοι χάνουν σημαντικές στιγμές βγάζοντας φωτογραφίες: Πώς η Τεχνητή Νοημοσύνη τους βοηθά να παραμείνουν… παρόντες