Ελλάδα
|
28.08.2024 21:24
Θεσσαλία: Μικρή «αχτίδα» ελπίδας - Άνδρας σώζει τα ψάρια που σπαρταρούν στη λίμνη Κάρλα
NewsroomΕικόνες οικολογικής καταστροφής άφησε πίσω του το κλείσιμο του θυροφράγματος της λίμνης Κάρλας στη Θεσσαλία.
Τα νερά, που από τον Σεπτέμβριο του 2023 έρρεαν κατά εκατομμύρια κυβικά προς τον Παγασητικό, σταμάτησαν να ρέουν και άφησαν αμέτρητα ψάρια να σπαρταρούν και να πεθαίνουν, καθώς υποχώρησε το νερό.
Μία μικρή «αχτίδα» αισιοδοξίας, ωστόσο, δίνει ένας άνθρωπος που αποφάσισε να προσφέρει βοήθεια στα ψάρια που αργοπέθαιναν.
Όπως μεταδίδει το myvolos, στη διαδρομή από τη ΒΙΠΕ μέχρι την Μπουρπουλήθρα, ο κ. Χρήστος μέσα στην κοίτη προσπαθούσε να σώσει όσο περισσότερα ψάρια μπορούσε, να τα μεταφέρει σε δεξαμενή με γλυκό νερό που διέθεσε σε χώρο του και στη συνέχεια να τα επιστρέψει στον ταμιευτήρα.
Διαβάστε ακόμη
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων