Ελ. Βενιζέλος: Βρέθηκαν 35 κιλά κάνναβης - Θα «ταξίδευαν» στη Σαντορίνη
NewsroomΑστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, συνέλαβαν το Σάββατο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, δύο άτομα, τα οποία κατηγορούνται πως ως μέλη εγκληματικής ομάδας, διεθνικού χαρακτήρα, δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή, κατοχή και διακίνηση εντός ελληνικής επικράτειας ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τον έλεγχο αποσκευών στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελ. Βενιζέλος», εντοπίστηκαν 2 αποσκευές που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη και προορίζονταν για τον αερολιμένα της Σαντορίνης.
Πώς έγινε η επιχείρηση
Στο πλαίσιο αυτό, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Οργάνου Δίωξης Ναρκωτικών (Σ.Ο.Δ.Ν.) με τη συνδρομή Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Θήρας, κατά την οποία συνελήφθη ο ένας κατηγορούμενος, εντός του Κρατικού Αερολιμένα Θήρας, αφού είχε παραλάβει τις επίμαχες αποσκευές.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, η αποστολή των αποσκευών οργανώθηκε από τον συγκατηγορούμενο του συλληφθέντα, ο οποίος επίσης εντοπίστηκε και συνελήφθη στο λιμάνι της Σαντορίνης, ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από το νησί.
Συνολικά κατασχέθηκαν 35.450 γραμμάρια κάνναβης, η οποία ήταν αποθηκευμένη εντός των αποσκευών, το χρηματικό ποσό των 585 ευρώ, 10 δολαρίων Καναδά και 3 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα, σε συνεργασία με λοιπές αλλοδαπές Αρχές, συνεχίζεται.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων