Λαύριο: Ο ρόλος του οδηγού και η στάση που... εξαφανίστηκε - Πώς έστησαν τη ληστεία-«μαμούθ»
Γιάννης ΖιάκαςΟ οδηγός του βαν της χρηματαποστολής στο Λαύριο είχε έναν από τους σημαντικότερους λόγους στην επιχείρηση, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία.
Ο κατηγορούμενος οδηγός της χρηματαποστολής φέρεται να ήταν ο μόνος που μπορούσε να ανοίξει τις συρόμενες πόρτες του οχήματος, μέσω ενός ηλεκτρονικού πίνακα στο εσωτερικό του βαν.
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα έχουν προκύψει από τη μέχρι στιγμής έρευνα, την ημέρα της ληστείας ο οδηγός είχε αναλάβει να ενημερώσει ο ίδιος τους συνεργούς του για το ακριβές δρομολόγιο.
Καρέ - καρέ η ληστεία
Όταν το βαν στάθμευσε έξω από το κατάστημα παιχνιδιών στο Λαύριο, ο οδηγός της χρηματαποστολής ενημέρωσε τους φερόμενους συνεργούς του πως ο συνάδελφος του έχει μπει στο εσωτερικό του καταστήματος και πως είναι μόνος του μέσα στο όχημα.
Αυτός ήταν που εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια στους συγκατηγορούμενους τη διαρρύθμιση του εσωτερικού του οχήματος, ώστε όλα να γίνουν όσο πιο σύντομα γίνεται.
Η διαγραμμένη στάση
Ο οδηγός του βαν, όπως περιγράφεται στη δικογραφία, διέγραψε από το δρομολόγιο το οποίο είχαν στα χέρια τους μία στάση σε τράπεζα του Παλαιού Φαλήρου.
Σε αυτή την τράπεζα, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα έπρεπε να παραδώσουν 425.000 ευρώ, χρήματα που αν είχαν παραδώσει, θα έλειπαν από την τελική «μπάζα» της ληστείας.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων