Σε επιφυλακή το υπουργείο Ναυτιλίας για 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο και τον Κόλπο του Ομάν
NewsroomΣε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας, υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης της έντασης στην Ερυθρά Θάλασσα και ενδεχόμενου κλεισίματος των στρατηγικής σημασίας Στενών του Ορμούζ.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ευρύτερη περιοχή του Περσικού Κόλπου και του Κόλπου του Ομάν βρίσκονται αυτή τη στιγμή περίπου 200 πλοία ελληνικών συμφερόντων, με την Ελλάδα να διατηρεί έντονη παρουσία στις θαλάσσιες εμπορικές διαδρομές της περιοχής.
Ανεπηρέαστη προς το παρόν η κίνηση στα Στενά του Ορμούζ
Παρά την αυξημένη ανησυχία, στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι η κίνηση των πλοίων μέσω των Στενών του Ορμούζ παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, ανεπηρέαστη, καθώς τα εν ισχύ συμβόλαια δεσμεύουν τις εταιρείες για την τήρηση των συμφωνημένων όρων μεταφοράς.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων