Ελλάδα | 06.08.2025 10:36

Άγιος Νικόλαος: Ισραηλινός ταξιδιώτης με το Crown Iris έσπρωξε υπάλληλο για μια ταμπέλα υπέρ της Παλαιστίνης

Newsroom

Ένταση σημειώθηκε σε μικρή επιχείρηση με τουριστικά είδη στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, καθώς η ταμπέλα του καταστήματος δεν άρεσε σε Ισραηλινό τουρίστα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive.gr, στην ταμπέλα αναγραφόταν το εξής μήνυμα, υπέρ της Παλαιστίνης: «Ισραηλινέ που είσαι φιλειρηνικός, είσαι καλοδεχούμενος… Σιωνιστή, γύρνα πίσω στην πατρίδα σου».

Ο τουρίστας από το Ισραήλ δεν συμφωνούσε με το φιλειρηνικό περιεχόμενο της ταμπέλας και έσπευσε να αφαιρέσει την πινακίδα, εισπράττοντας ωστόσο την αντίδραση μιας υπαλλήλου από το κατάστημα.

Η εργαζόμενη κοπέλα επιχείρησε να συνετίσει τον τουρίστα και αυτός ως απάντηση…την έσπρωξε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μικρής διάρκειας επεισόδιο.

Ο Ισραηλινός κατάφερε να φύγει από το σημείο, στη συνέχεια όμως του υποβλήθηκε μήνυση και συνελήφθη από άνδρες της Αστυνομίας.

Ο Ισραηλινός άνδρας, αφέθηκε τελικά ελεύθερος και επιβιβάστηκε στο κρουαζιερόπλοιο που βρισκόταν στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου, εντός του οποίου βρίσκονται και άλλοι συμπατριώτες του, το Crown Iris.

Υπενθυμίζεται πως για την έλευση του εν λόγω πλοίου είχαν αντιταχθεί πολίτες που θέλανε να στείλουν μήνυμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και είχαν έρθει αντιμέτωποι όπως κατήγγειλαν, με ακραία επιθετικότητα και ρίψεις χημικών από τα ΜΑΤ.

Ισραήλλιμάνιειδήσεις τώραεργαζόμενηκρουαζιερόπλοιοΠαλαιστίνη