Global Sumud Flotilla: Προσγειώθηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» το αεροπλάνο με τους 27 Έλληνες ακτιβιστές
NewsroomΛίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας (6/10) προσγειώθηκε στην Αθήνα και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» η πτήση που μετέφερε τους 27 Έλληνες ακτιβιστές του στολίσκου «Global Sumud Flotilla», οι οποίοι συνελήφθησαν από τις ισραηλινές αρχές.
Στη πτήση ήταν συνολικά 161 άτομα, ανάμεσα στα οποία βρίσκονταν και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία στη συνέχεια θα πάρει άλλη πτήση, όπως και οι υπόλοιποι ακτιβιστές από την Ιταλία, τη Γαλλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Το παρόν έδωσε και πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για την υποδοχή των ακτιβιστών του Global Sumud Flotilla, που συνελήφθησαν από τις ισραηλινές Αρχές και απελάθηκαν.
Οι απελαθέντες είναι πολίτες από Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ιρλανδία, Σουηδία, Πολωνία, Γερμανία, Βουλγαρία, Λιθουανία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Φινλανδία, Δανία, Σλοβακία, Ελβετία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σερβία.
«Μας κακομεταχειρίστηκαν»
Κακομεταχείριση αλλά και ταπεινώσεις κατήγγειλαν Ισπανοί ακτιβιστές που έφτασαν στη Μαδρίτη την Κυριακή.
«Η σωματική και ψυχολογική κακομεταχείριση επαναλαμβανόταν καθημερινά. Μας χτύπαγαν, μας έσερναν. Μας σφάλιζαν τα μάτια. Μας έδεναν χειροπόδαρα», είπε σε χαρακτηριστικά σε εκπροσώπους του Τύπου ο ακτιβιστής Ραφαέλ Μπορέγο.
Οι πρώτοι 21 Ισπανοί επαναπατρίστηκαν αφού πρώτα υπέγραψαν έγγραφο στο οποίο αναγνώρισαν ότι εισήλθαν παρανόμως στο Ισραήλ, όπως διευκρίνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Χοσέ Μανουέλ Άλβαρες.
- Ο Ζελένσκι στρέφεται στους Ευρωπαίους μετά τις άκαρπες συνομιλίες στο Μαϊάμι - Τι τον προβληματίζει
- Συγκλονίζει ο Πάνος Ρούτσι: Ο αγώνας δεν σταματάει - «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
- Μαρουσάκης: Έρχεται ο «Ωμέγα Εμποδιστής» για ήπιες ημέρες - Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα
- Όλο το Χόλυγουντ «στα χέρια» του Netflix μετά την εξαγορά της Warner - Τι ακριβώς αγόρασε;