Θρίλερ στη Λέρο: Πού στρέφονται οι έρευνες για τα κλεμμένα αντιαρματικά και χειροβομβίδες
NewsroomΣε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί οι Aρχές μετά την αποκάλυψη της απώλειας στρατιωτικού υλικού από τον Ναυτικό Σταθμό Λέρου, καθώς έπειτα από καταμέτρηση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας (9/9) διαπιστώθηκε πως λείπουν τόσο αντιαρματικά όσο και χειροβομβίδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στο «στρατιωτικό υλικό» που αναζητείται, εκτός από τα δύο αντιαρματικά και τις «αμυντικού τύπου» χειροβομβίδες, περιλαμβάνονται και νάρκες κατά προσωπικού, αλλά και μια σειρά άλλων υλικών που έχουν να κάνουν με εκρηκτικές ύλες και τη χρήση τους.
Προκαλεί μεγάλη εντύπωση πώς και πότε «χάθηκαν» όλα αυτά από τις αποθήκες της Λέρου, χωρίς αυτές να έχουν οποιοδήποτε σημάδι διάρρηξης. Οι αποθήκες στη Λέρο είναι σύγχρονες, λένε αξιωματικοί που τις έχουν ελέγξει, και διαθέτουν και κάμερες. Κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι όλο αυτό μπορεί να αποδειχτεί «λογιστικό λάθος», αλλά δεν φαίνεται προς το παρόν αυτή η εκδοχή να έχει πείσει την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.
Ήδη κυκλοφόρησαν φήμες -που δεν επιβεβαιώνονται- για παραιτήσεις που έχουν ζητηθεί σε υψηλό επίπεδο της στρατιωτικής ιεραρχίας και ταυτόχρονα διακινούνται πληροφορίες για κρίσεις αρχηγών «σύντομα». Σημειώνεται ότι το πρωί της Τρίτης (10/9) κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας μαζί με ειδικούς της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αναχώρησαν για τη Λέρο προκειμένου να συμμετάσχουν στην έρευνα για την απώλεια στρατιωτικού υλικού από την υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, όπως πληροφορήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. από το ΓΕΝ, έχουν χαθεί χειροβομβίδες, αντιαρματικές οπλοβομβίδες και άλλος οπλισμός από αποθήκη στρατιωτικού υλικού, η οποία, όμως, ήταν σφραγισμένη και δεν υπάρχουν ίχνη παραβίασης. Οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνήσουν τον χώρο, ενώ παράλληλα γίνεται έρευνα από τις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.
Η απώλεια του υλικού διαπιστώθηκε χθες το απόγευμα (Δευτέρα 9/9) σε καταμέτρηση κατά τη διάρκεια παράδοσης-παραλαβής. Ωστόσο, όπως αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας στο ethnos.gr, το στρατιωτικό υλικό δεν χάθηκε τώρα, αλλά αρκετό καιρό πιο πριν. Στις έρευνες που διεξάγονται μέσα και από καταθέσεις γίνεται προσπάθεια να γνωστοποιηθεί η ακριβής χρονική περίοδος που έλαβε χώρα το συμβάν.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων