Πώς έπεσε το ταβάνι της Οδοντιατρικής του ΑΠΘ: Τι δηλώνει στο ethnos.gr ο πρόεδρος της Σχολής
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά ┋
Δε θα υπήρχε κανένας τραυματισμός ατόμου από την πτώση μέρους του ταβανιού στον δεύτερο όροφο της Οδοντιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ακόμα και αν το περιστατικό συνέβαινε σε ημέρα και ώρα που θα υπήρχαν πολλοί φοιτητές και εργαζόμενοι στο κτίριο.
Αυτό ανέφερε στο ethnos.gr o πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής, Θανάσης Πουλόπουλος, εξηγώντας ότι τα κομμάτια που κατέρρευσαν από την οροφή, ήταν πλάκες από πεπιεσμένο χαρτί, οι οποίες δεν μπορούν να προκαλέσουν κάποιο τραυματισμό.
Ο ίδιος σημειώνει ακόμα ότι οι φοιτητές δεν πρόκειται να χάσουν καμία ώρα μαθήματος και εργαστηρίων εξαιτίας της ζημιάς, διότι τώρα διανύεται η εξεταστική περίοδος, το δεύτερο εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους θα ξεκινήσει την επόμενη Τρίτη και μέχρι τότε θα έχουν τα πάντα διορθωθεί.
«Όταν έφτασε το νερό στην ψευδοροφή του τετάρτου ορόφου, δεν άντεξαν και διαλύθηκαν πλάκες από πεπιεσμένο χαρτί, οι οποίες έπεσαν στο δάπεδο. Δε θα είχαμε τραυματισμό, ακόμα κι αν χτυπούσαν κάποιο φοιτητή, διότι είναι πολύ μαλακές και διαλύονται. Δεν πρόκειται να χαθεί καμία ώρα μαθήματος, διότι τώρα διανύουμε την εξεταστική περίοδο και βρισκόμαστε στο κενό μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου εξαμήνου. Το δεύτερο εξάμηνο ξεκινάει σε δύο εβδομάδες και μέχρι τότε θα έχουν όλα διορθωθεί και θα βρίσκονται σε λειτουργία», λέει ο κ. Πουλόπουλος.
Μεταπτυχιακή φοιτήτρια αντιλήφθηκε τη διαρροή νερού
Σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, το περιστατικό σημειώθηκε στις 9:00 το βράδυ της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου και τη ζημιά αντιλήφθηκε μεταπτυχιακή φοιτήτρια της σχολής, η οποία εκείνη την ώρα βρισκόταν στο κτίριο κι έκανε πειράματα.
«Αμέσως ειδοποιήθηκε ο θυρωρός και ο υδραυλικός που διαθέτει η σχολή μας. Παράλληλα, ειδοποίησα τον πρύτανη του πανεπιστημίου μας, ο οποίος ήρθε στη σχολή μαζί με μέλη ΔΕΠ-διευθυντές εργαστηρίων, προκειμένου να διαπιστώσουν, αν έπαθαν κάποια ζημιά οι κλινικές τους», σημειώνει ο κ. Πουλόπουλος.
Κατά τον ίδιο, η ζημιά ξεκίνησε από καλοριφέρ του 4ου ορόφου του κτιρίου, το οποίο ξεκόλλησε από τη βάση του και σημειώθηκε διαρροή νερού, το οποίο κάλυψε σε ύψος δύο εκατοστών γραφεία του ορόφου και το μισό προθάλαμο.
«Σε όλα τα δάπεδα, κάτω από το μπετόν, περνούν σωληνώσεις ύδρευσης, αποχέτευσης, πεπιεσμένου αέρα και ρεύματος για τη λειτουργία των οδοντιατρικών μηχανημάτων. Το κτίριο μας είναι παλιό, αφού κατασκευάστηκε το 1981. Ανά μισή ώρα το νερό κατέβαινε όροφο από τις οπές στις σωληνώσεις. Όταν φτάσαμε στο κτίριο, κόψαμε το ρεύμα και καλέσαμε την πυροσβεστική. Όμως, δεν μπόρεσαν να επέμβουν οι πυροσβέστες, διότι η στάθμη του νερού ήταν πολύ χαμηλότερη από το όριο των 15 εκατοστών, πάνω από το οποίο παρεμβαίνουν. Έτσι, ξεκινήσαμε να τραβάμε τα νερά με μία ειδική σκούπα που διαθέτουμε», αναφέρει ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.
Σύμφωνα με τον κ. Πουλόπουλο, οι εργασίες καθαρισμού του κτιρίου ξεκίνησαν στις 6:00 το πρωί της Δευτέρας. Εκείνο που τους ανησύχησε περισσότερο, ήταν οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και οι ηλεκτρονικές μονάδες που λειτουργούν τα οδοντιατρικά μηχανήματα. Διαπιστώθηκε, όμως, ότι δεν υπήρξε κάποια ζημιά σε αυτές.
«Δυστυχώς, μέσα στο Σαββατοκύριακο οι πανεπιστημιακές σχολές δε διαθέτουν, λόγω της υποχρηματοδότησης, φύλακες, ώστε να αντιληφθούν εγκαίρως τη διαρροή. Αν η διαρροή γινόταν καθημερινή, θα είχε εντοπιστεί πολύ πιο έγκαιρα. Το σύστημα θέρμανσης της σχολής είναι από το 1981. Αλλάζουμε κάποια καλοριφέρ που τρυπάνε, αλλά δεν τα έχουμε αλλάξει όλα», καταλήγει ο κ. Πουλόπουλος.
- Νέα Ιωνία: Παράπλευρη απώλεια ο νεκρός στην καφετέρια με ναργιλέδες - Το χρονικό της δολοφονίας και οι έρευνες στα πολυτελή τζιπ
- Πρεμιέρα σήμερα για το «καλάθι της Σαρακοστής»: Ποια προϊόντα περιλαμβάνει - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές στα θαλασσινά
- Ρόδος: Ο γιος που έψαχνε τον δολοφόνο του πατέρα του στο «Φως στο Τούνελ» κατηγορείται ως δράστης - Τα στοιχεία που τον «καίνε»
- Ο Γιακούμπ Γιάνκτο χειροκροτήθηκε μετά το coming out αλλά περιμένει και δύσκολες στιγμές: «Ο κόσμος του ποδοσφαίρου είναι ομοφοβικός»
- Εξωδικαστικός: Τι προβλέπει η τροπολογία για τους λόγους απόρριψης των ρυθμίσεων, τις ενήμερες οφειλές και τις προθεσμίες
Το χρονικό του φιάσκου στη Ν. Κορέα: Πώς ανατράπηκε η απόφαση για στρατιωτικό νόμο μέσα σε λίγες ώρες
Τσίπρας: Το δημοψήφισμα ήταν Plan B – Τι μου είπε η Μέρκελ στην πρώτη μας συνάντηση – Παρεοκρατία στο Μαξίμου
Τι θα περιλαμβάνουν οι παρεμβάσεις στις τράπεζες που εξετάζει η κυβέρνηση: Οι τρεις πυλώνες
Η Alex Consani είναι η πρώτη τρανς γυναίκα που ανακηρύχθηκε μοντέλο της χρονιάς
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr