Η ιρακινή κυβέρνηση ψήφισε νόμο με το οποίο τα Χριστούγεννα ανακηρύσσονται στο εξής σε εθνική γιορτή της χώρας, «με την αφορμή της γέννησης του Ιησού Χριστού», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.
Το σχετικό νομοσχέδιο ψηφίστηκε στο πλαίσιο της ανάδειξης των εθνικών εορτών στη χώρα και με το σκεπτικό ότι τα Χριστούγεννα είναι μια γιορτή για όλο τον ιρακινό λαό και όχι μόνο για τη χριστιανική κοινότητα, όπως ίσχυε δηλαδή εδώ και δεκαετίες.
«Χαρούμενα Χριστούγεννα στους χριστιανούς συμπολίτες μας, όλους τους Ιρακινούς και σε όλους όσοι γιορτάζουν ανά τον κόσμο», ήταν το μήνυμα της ιρακινής κυβέρνησης στο twitter για τη σημερινή ημέρα.
Πριν την επέμβαση στη χώρα το 2003 από δυτικές δυνάμεις με επικεφαλής τις ΗΠΑ, το Ιράκ αριθμούσε περίπου 1,4 εκατ. χριστιανούς. Ωστόσο, σήμερα φτάνουν μόλις τις 300.000, καθώς εκατοντάδες χιλιάδες εγκατέλειψαν τις εστίες τους, εξαιτίας του πολέμου.
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.