Περισσότεροι από δέκα οδηγοί φορτηγών με θαλασσινά και ψάρια κατέφτασαν έξω από την κατοικία πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, στο νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ, με το σύνθημα «Η Σφαγή του Brexit» για να διαμαρτυρηθούν για τις νέες εργασιακές συνθήκες. Απειλούν, μάλιστα, ότι θα ξεφορτώσουν όλο τους το εμπόρευμα στην είσοδο της προεδρικής κατοικίας, «πνίγοντας» τον Μπόρις Τζόνσον με τα προϊόντα τους.
Ο κλάδος της αλιείας και του εμπορίου θαλασσινών είναι έτοιμος να καταρρεύσει, εξαιτίας της αδυναμίας συνέχισης των εξαγωγών θαλασσινών στη μετά - Brexit εποχή. Οι ψαράδες από τη Σκωτία έρχονται πια αντιμέτωποι με νέες διαδικασίες, μη μπορώντας να κάνουν εξαγωγή των προϊόντων τους. Με τη συμφωνία με την Ε.Ε., απαιτούνται πιστοποιητικά, υγειονομικοί και τελωνειακοί έλεγχοι και άλλες διαδικασίες, που καθιστούν το εγχείρημα εξαιρετικά χρονοβόρο, έχοντας σοβαρό αντίκτυπο στην ποιότητα των προϊόντων.
Την περασμένη εβδομάδα, εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού δεν απάντησε ξεκάθαρα για το αν ο Μπόρις Τζόνσον διάβασε ολόκληρο το κείμενο της συμφωνίας για το Brexit με την Ε.Ε. Αρκέστηκε στο να πει ότι «ο Πρωθυπουργός γνωρίζει καλά τη συμφωνία που επετεύχθη».
ΣΧΟΛΙΑ
<% totalComments %> ΣχόλιαTο ethnos.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish και κεφαλαία δεν θα δημοσιεύονται ενώ το ethnos.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.
Δείτε εδώ τους όρους χρήσης.