Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή

ΤΟ «FORBES» ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕ ΤΗΝ ΚΑΙΛΙ ΤΖΕΝΕΡ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ INSTAGRAM ΕΙΝΑΙ... ΓΥΜΝΗ

Από αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, πρωταγωνίστρια σε ένα οικονομικό σκάνδαλο μεγατόνων. Το διάσημο περιοδικό κατηγορεί την περιβόητη οικογένεια των Καρντάσιανς για μια καλοστημένη επιχείρηση δημοσίων σχέσεων και χειρισμού των μίντια, που πλαστογραφούσε φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να δείχνει το 22χρονο μοντέλο «η πλουσιότερη των πλουσιότερων»

Μπορει να κατάφερε να ποζάρει στο εξώφυλλο του πανίσχυρου «Forbes», και μάλιστα υπό τον τίτλο η νεαρότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου, ωστόσο το περιοδικό ανέτρεψε τα δεδομένα και «ξήλωσε» τα γαλόνια της Κάιλι Καρντάσιαν-Τζένερ. Η διάσημη τηλεπερσόνα και μοντέλο πλέον πρωταγωνιστεί σε ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά σκάνδαλα. Με επίσημη ανακοίνωση το διάσημο περιοδικό «Forbes» κατηγορεί την οικογένεια Καρντάσιαν-Τζένερ ότι πλαστογραφεί φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να δείχνει «η πλουσιότερη των πλουσιότερων». Γιατί κεντρικός άξονας στη ζωή τους ήταν πάντα η φήμη. Ακόμα και αν σε πολλές περιπτώσεις χαρακτηριζόταν ως αρνητική.

Η Κιμ Καρντάσιαν κατείχε για πολλά χρόνια την οικογενειακή πρωτοκαθεδρία, λόγω της πολυτάραχης ζωής της, των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων αλλά και των εσόδων της. Η «Βενιαμίν» της οικογένειας, όμως, έθεσε ως στόχο της να την ξεπεράσει. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Forbes», όταν η γνωστή τηλεπερσόνα φιγούραρε στο εξώφυλλο του περιοδικού το 2016 -είχαν προηγηθεί η Κριστίν Λαγκάρντ, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εβαν Σπίγκελ-, μετά τη δημιουργία του παιχνιδιού με τίτλο «Kim Kardashian: Hollywood», που της απέφερε 160 εκατομμύρια δολάρια, η Κάιλι ήθελε να ακολουθήσει τα χνάρια της. 

Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα Κρις Τζένερ επιθυμούσε διακαώς να ξεχωρίσει άλλη μία από τις κόρες της στα επιχειρηματικά δρώμενα, καθώς κάτι τέτοιο θα απέφερε και στην ίδια αρκετά κέρδη. Αξίζει να σημειωθεί ότι για κάθε συμφωνία ή επιτυχία, η momager (τίτλος που της έχει αποδοθεί στο γνωστό reality «Keeping Up with the Kardashians») διασφαλίζει το 10% των οικονομικών απολαβών. Το έριξε, λοιπόν, στη δουλειά η Κρις και έστρωσε το κατάλληλο σχέδιο για να κάνει τη μικρότερη της οικογένειας αρχικά εκατομμυριούχο, αργότερα δισεκατομμυριούχο και κυρίως... αυτοδημιούργητη.

«Νόμιζα ότι ήσασταν αξιόπιστοι. Το μόνο που βλέπω είναι μια σειρά ανακριβών δηλώσεων και αναπόδεικτων σεναρίων. Δεν ζήτησα ποτέ κάποιον τίτλο στη ζωή μου» ήταν η απάντηση της διάσημης τηλεπερσόνας στο περιοδικό «Forbes»

Η Κάιλι είχε όλες τις προδιαγραφές για να ιδρύσει τη δική της εταιρεία καλλυντικών. Τα σαρκώδη χείλη, που υποστήριζε ότι ήταν φυσικά -ένα ψέμα που στην πορεία αποκαλύφθηκε όταν αποφάσισε να αφαιρέσει τα ενθέματα-, την έχρισαν το καταλληλότερο μοντέλο για την ανάδειξη lipstick προϊόντων ομορφιάς. Και συγκεκριμένα των... δικών της προϊόντων! Ιδρυσε την Kylie Cosmetics το 2015 και κυκλοφόρησε μια σειρά 15.000 «Lip Kit», αξίας 29 δολαρίων, τα οποία εξαντλήθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά.

Εναν χρόνο αργότερα, οι υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων της εταιρείας προσέγγισαν το «Forbes» προσπαθώντας να πείσουν τους ιθύνοντες ότι η εταιρεία είχε κέρδη που ξεπερνούσαν τα 400 εκατομμύρια δολάρια, εκ των οποίων η Κάιλι απολάμβανε 250 εκατομμύρια. Στις συναντήσεις που ακολούθησαν με τους λογιστές στο Hidden Hills στην Καλιφόρνια παρουσιάστηκαν πλαστές -όπως αποδείχθηκε αργότερα- φορολογικές δηλώσεις που μπορούσαν να κάνουν την Κάιλι να «σκαρφαλώσει» στη θέση νούμερο 2 της λίστας Celebrity 100, πίσω από την Τέιλορ Σουίφτ.

Ωστόσο, για τους γνώστες του «Forbes» τα δεδομένα έμοιαζαν μη ρεαλιστικά. Επειτα μάλιστα από διεξοδικές συζητήσεις με αναλυτές κατέληξαν να της δώσουν την 59η θέση. Η απογοήτευση της μητέρας ήταν εμφανής. Αμέσως μετά τη δημοσίευση της λίστας ξεκίνησε να επικοινωνεί τους «δικούς» της αριθμούς στα Μέσα, αποκτώντας με τον τρόπο αυτό τους πολυπόθητους τίτλους που επιθυμούσε για τη μικρότερη της οικογένειας.

Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή
Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή
Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή

Αυτοαναγορεύτηκε

Συνεχίζοντας με τη συγκεκριμένη στρατηγική μάρκετινγκ, έπεισαν την αγορά παγκοσμίως πως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες της Κάιλι στον χώρο της ομορφιάς ήταν κάτι παραπάνω από επιτυχημένες και κερδοφόρες. Τα ποσά αυξήθηκαν ραγδαία και το «Forbes» τη φιλοξένησε στο εξώφυλλο του Αυγούστου 2018 και στη θέση 27 της λίστας με τις πλουσιότερες αυτοδημιούργητες γυναίκες, υπολογίζοντας τα έσοδά της σε 900 εκατομμύρια δολάρια.

Ο όρος αυτοδημιούργητη, όμως, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, με πολλούς να υποστηρίζουν πως είναι αδύνατο να αποδίδεται ένας τέτοιος χαρακτηρισμός σε μια νεαρή γυναίκα, τα αστρονομικά ποσά της οποίας προέρχονται από τις οικογενειακές δραστηριότητες στα μίντια.

Οι όποιες «αριθμητικές» αμφιβολίες υπήρχαν εξαλείφθηκαν, όταν τον Νοέμβριο του 2018 προχώρησε σε πώληση του 51% της επιχείρησής της στην εταιρεία Coty. Η συμφωνία αποτίμησε την εταιρεία στο 1,2 δισ. και το ισχυρό φορτίο μετρητών αποτέλεσε σαφή οικονομική ένδειξη για τις απολαβές της.

Η κίνηση αυτή την ανέδειξε δισεκατομμυριούχο το 2019, ένας τίτλος που έναν χρόνο αργότερα θα κατέρρεε μπροστά στο ρεπορτάζ του «Forbes» για τα ψευδή οικονομικά στοιχεία της εταιρείας. Το ερώτημα πάντων υφίσταται ακόμα. Δημιούργησε και διευθύνει έναν κολοσσό ή ένα μικρό e-shop με μεγάλο brand name;

Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή
Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή
Το «Forbes» αποκαθήλωσε την Κάιλι Τζένερ: Η βασίλισσα του Instagram είναι... γυμνή

Η απάντηση 

Λίγη ώρα μετά τη δημοσίευση του σχετικού άρθρου στο «Forbes», η Κάιλι έδωσε τη δική της απάντηση μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. «Νόμιζα ότι ήσασταν αξιόπιστοι. Το μόνο που βλέπω είναι μια σειρά ανακριβών δηλώσεων και αναπόδεικτων σεναρίων. Δεν ζήτησα ποτέ κάποιον τίτλο στη ζωή μου».

Τέλος τόνισε και συνέχισε: «Μπορώ να ονοματίσω τουλάχιστον 100 πράγματα που είναι πιο σημαντικά από το πόσα λεφτά έχω». Με τη σειρά του το «Forbes» απάντησε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους εκπροσώπους της 22χρονης προκειμένου να δώσουν απαντήσεις, αλλά εκείνοι αποφεύγουν κάθε συζήτηση – σε αντίθεση με τις παρελθοντικές τους τακτικές στα Μέσα. Προτίμησαν, μάλιστα, να στείλουν μια απλή επιστολή στην οποία τονίζουν πως ουδέποτε παρουσίασαν ψευδή ή διαστρεβλωμένα στοιχεία. Το αν η συγκεκριμένη διαμάχη περιοριστεί σε δημοσιεύματα και ανακοινώσεις στα social media ή επεκταθεί στις δικαστικές αίθουσες είναι προς το παρόν άγνωστο. Το σίγουρο είναι πως το εξώφυλλο που έκανε η Κάιλι το 2018 στο «Forbes» ήταν και το τελευταίο της.

Ο «εγκέφαλος» της οικογένειας: Η φιλόδοξη μαμά-μάνατζερ

Τι θα ήταν όμως οι διάσημες αδελφές χωρίς τη φιλόδοξη μητέρα και μάνατζέρ τους; Γιατί πίσω από όλες τις συμφωνίες, τις επιτυχίες, τα ψέματα αλλά και τα σκάνδαλα βρίσκεται η Κρις Τζένερ. Μια γυναίκα που από πολύ νεαρή ηλικία ονειρευόταν μια πολυτελή ζωή μπροστά από τα φώτα. Και τελικά τα κατάφερε. Με ανορθόδοξες τακτικές. Ο πρώτος γάμος της με τον μεγαλοδικηγόρο Ρόμπερτ Καρντάσιαν -έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό ως δικηγόρος υπεράσπισης του αθλητή O. J. Simpson στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της γυναίκας του- της χάρισε τέσσερα παιδιά και ένα διόλου ευκαταφρόνητο μηνιαίο εισόδημα μετά τον χωρισμό τους.

Ακόμα μεγαλύτερη, όμως, ήταν η περιουσία που έλαβε μετά τον θάνατό του, καθώς χρίστηκε διαχειρίστρια μέχρι την ενηλικίωση των παιδιών. Και την εκμεταλλεύθηκε στο έπακρο. Βέβαια ο γάμος με τον δεύτερο σύζυγό της, Μπρους Τζένερ, της έδωσε την αναγνωρισιμότητα που πάντα ήθελε. Το 2007 η πρόταση του καναλιού Ε για τη δημιουργία του πρώτου οικογενειακού ριάλιτι την έκανε να εκτοξεύσει την περιουσία της, εκπαιδεύοντας τα παιδιά της από νωρίς στην αναγνωρισιμότητα και υπογράφοντας συμφωνίες που της εξασφαλίζουν να λαμβάνει ποσοστά από τα προσωπικά τους κέρδη εφ’ όρου ζωής.

Η Κρις ήταν και θα συνεχίσει να είναι ο μεγάλος και επικίνδυνος «εγκέφαλος» πίσω από το μιντιακό φαινόμενο που ακούει στο όνομα Καρντάσιαν-Τζένερ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΕΞΥΠΝΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ